NIEUWS van de Reddingsbrigade Waddinxveen


Aftrap jubileumjaar

Datum: 06-01-2024 23:50

6 januari opende de Waddinxveense reddingsbrigade haar jubileumjaar met een nieuwjaarsborrel en -duik. Tijdens de borrel konden de leden elkaar een gelukkig Nieuwjaar wensen, maar was er voornamelijk aandacht voor het 50-jarige bestaan van de brigade die op 4 januari 1974 is opgericht. Namens de gemeente Waddinxveen bracht de burgemeester zijn felicitaties over. Ronald Stoffer vertegenwoordigde Reddingsbrigade Nederland bij de borrel. Na de borrel was er tijd voor de jaarlijkse nieuwjaarsduik. In het teken van het jubileum was er speciaal ook nog een stormbaan geregeld waar jong en oud overheen konden klauteren. Al met al was het een geslaagd begin van het jubileumjaar van de Waddinxveense reddingsbrigade die de rest van het jaar bijna elke maand iets speciaals gaat organiseren ter ere van haar 50-jarig bestaan.

Jaarrooster nieuw seizoen!

Datum: 16-08-2023 om 21:00

Het jaarrooster voor het seizoen 2023 > 2024

De agenda is op dit moment alleen als PDF document beschikbaar, downloaden via onderstaande link:
2023-2024 Jaarrooster V03

Hoe je een echte ‘lifeguard’ kunt worden?

Datum: 17-01-2023 om 21:10
Op uitnodiging van Stichting BRAinS vertelt de Waddinxveense Reddingsbrigade op 24 mei 2023 van 14.30 uur tot 16.00 uur hoe je een echte ‘lifeguard’ kunt worden, bij de basisschool in het Koningskwartier, Zevenhuizen.

Je begint als junior redder, maar wat moet je dan allemaal leren? Wat kun je doen als iemand in het water valt of juist niet? Hoe herken je waar de zee gevaarlijk is? Onze ‘lifeguards’ zullen je antwoord geven op al deze vragen. Ook leer je zelf reddingsmiddelen, zoals een reddingsklos, te gebruiken. Nederland is een land met veel water, dus je weet maar nooit wanneer dit van pas komt. En wie weet ben je zo enthousiast geworden en word jij onze toekomstige ‘lifeguard’?
Deze middag is voor alle kinderen in de gemeente Zuidplas, van groep 3 t/m 8 van de basisschool.
Opgeven kan tot 30 januari 2023.
Er is een eigen bijdrage van € 2,00.

Er zijn nog veel meer leerzame en leuke activiteiten die door BRAinS worden georganiseerd, deze zijn te vinden in de brochure: 2023 BRAinS Brochure - Download Hier!

Geef je snel op via:
https://www.mijnbrains.nl

SPONSOREN

...
...
...
...
...

Jaarrooster nieuw seizoen!

Datum: 12-7-2022 om 11:00

Het jaarrooster voor het seizoen 2022 > 2023

De agenda is op dit moment alleen als PDF document beschikbaar, downloaden via onderstaande link:
2022-2023 Jaarrooster V02

EHBO LES KOMT TE VERVALLEN!

Datum: 16-05-2022 om 09:15

EHBO LES KOMT TE VERVALLEN!

De EHBO herhalingsles van vanavond (maandag 16 mei) in Boskoop komt te vervallen.


SPONSOREN

...
...
...
...
...

Vanaf nu bij Plus Zuidplas:
SPAAR SPONSORPUNTEN VOOR DE Waddinxveense Reddingsbrigade!

Datum: 11-09-2021 om 20:30

Van zondag 5 september t/m zaterdag 13 november 2021 ontvang je bij elke 10 euro aan boodschappen* en wekelijkse actieproducten een sponsorpunt met een unieke code. Je bepaalt zelf aan welke club of vereniging je jouw sponsorpunt(en) schenkt. De Waddinxveense Reddingsbrigade doet mee! Dus hoe meer sponsorpunten je spaart, hoe meer euro’s dat oplevert voor de kas van ons cluppie! Ook kun je weer digitaal zegels sparen bij deze spaarcampagne. Je ontvangt dan direct 1 sponsorpunt gratis!

Doe mee en steun de Waddinxveense Reddingsbrigade


Start nieuw seizoen!

Datum: 28-8-2021 om 11:00

Het zwemseizoen gaat weer bijna beginnen!
Op vrijdag 10 en zaterdag 11 september 2021.

De agenda is op dit moment alleen als PDF document beschikbaar, downloaden via onderstaande link:
2021-2022 Jaarrooster V02

Sorry geen training!

Datum: 14-12-2020 om 20:00

Maandag 14 december heeft Premier Rutte een toespraak gehouden over de lockdown die is afgekondigd. Hierin is onder andere bekend gemaakt dat ook de zwembaden moeten sluiten, dit tot in ieder geval 19 januari 2021.

Dit betekent dat afgelopen weekend de laatste lessen en trainingen zijn geweest van dit jaar.

U krijgt bericht van ons, wanneer de lessen weer opgestart zullen worden. Mocht u hier verder nog vragen over hebben kunt u terecht bij het secretariaat.

Namens het bestuur wil ik u, leden, ouders en verzorgers, bedanken voor alle begrip en positieve inzet van de afgelopen maanden.

Hierdoor hebben we als reddingsbrigade de lessen zo goed en veilig mogelijk kunnen geven.

Ik wens u, namens bestuur en kader, een fijne en gezonde kerst en een goede afsluiting van het bijzondere jaar 2020 🌲🌟

^Secretaris Reddingsbrigade Waddinxveen


SPONSOREN

...
...
...
...
...

Sportakkoord Waddinxveen!

Datum: 29-9-2020 om 20:00

Donderdag 24 september is in Waddinxveen het sportakkoord ondertekend door 45 sportorganisaties, maatschappelijke instellingen en de gemeente Waddinxveen.

Ook Waddinxveense reddingsbrigade heeft het sportakkoord ondertekend.

Het sportakkoord is opgesteld in samenwerking met de gemeente Waddinxveen en diverse sportorganisaties en maatschappelijke instanties uit Waddinxveen.

Binnen het sportakkoord zijn diverse ambities besproken, door alle betrokkenen, die te maken hebben met: de versterking van de sport op het gebied van organisatie en infrastructuur, maar ook op maatschappelijk gebied voor de gezondheid en welzijn van iedereen en om iedereen meer en beter te laten bewegen/sporten.

Het idee achter het sportakkoord is, dat alle ambities worden gedeeld door alle partners en dat alle partners naar eigen inzicht en vermogen proberen bij te dragen aan de realisatie door aan te sluiten of het voortouw te nemen bij specifieke punten.

Deze ambities zijn uiteengezet in diverse actie punten.

De WRB heeft zich bij een aantal punten aangesloten:

Zo zal de Reddingsbrigade aanwezig zijn bij het Fit4Nop festival. Een festival wat georganiseerd wordt om minder draagkrachtigen, clinics te laten volgen om iedereen zo met sport kennis te laten maken en te informeren naar de mogelijkheden van financiële steun bij het lidmaatschap van een vereniging.

Ook zal de reddingsbrigade de kennis van het aangepast sporten uitbreiden en delen met andere sportorganisaties, waarna het aangepast sporten bij de verschillende verenigingen, verder gepromoot kan worden.

De Reddingsbrigade zal ook deelnemen aan de Sniepweek voor het geven van clinics, om zo meer jongeren kennis te laten maken met diverse sporten.

Verder zal er vaker kennismakingslessen georganiseerd worden om kinderen kennis te laten maken met sport.

Alle ambities en bijbehorende acties zijn terug te vinden in het Sportakkoord Waddinxveen, te vinden op www.sportakkoord-waddinxveen.nl

Heeft u zelf nog ideeën of suggesties, of wilt u helpen bij 1 of meerdere acties, laat het ons weten!

Voor de start van het sportakkoord is een promotiefilmpje gemaakt waarin alle deelnemende sportorganisaties laten zien waarom sporten zo belangrijk is.


Start nieuw seizoen!

Datum: 30-8-2020 om 21:00

Het zwemseizoen gaat weer bijna beginnen!
Op vrijdag 11 en zaterdag 12 september 2020.

!!!! BELANGRIJKE INFORMATIE !!!!: 2020-2021 WRB Verantwoord Zwemmen V3.

De agenda is op dit moment alleen als PDF document beschikbaar, downloaden via onderstaande link:
2020-2021 Jaarrooster V02

SPONSOREN

...
...
...
...
...

Update WE MOGEN WEER GAAN ZWEMMEN

Datum: 24-05-2020 om 23:00

Afgelopen week heeft Gouwebad De Sniep, in navolging van het besluit van het kabinet besloten om vanaf deze week de deuren van het zwembad weer open te zetten.

Dit betekent dat wij als Waddinxveense Reddingsbrigade voorzichtig mogen gaan opstarten met de lessen en trainingen.

Om aan alle regels en protcollen te kunnen voldoen heeft het bestuur een plan opgesteld, gebaseerd op het “protocol Verantwoord zwemmen”.

Dit betekent dat het een en ander anders zal gaan als dat u/jij gewend bent.

Vrijdag 22 mei hebben de instructeurs uitleg gekregen over dit beleid en de geldende protocollen. Over de ontvangst van de groepen, wat de route in het zwembad zal zijn, hoe om te gaan met lesgeven, materialen, de 1,5 mtr afstand regel en andere veiligheidsmaatregelen.

De eerste groepen kunnen dan starten op vrijdagavond 29 mei.

In de email die leden hebben ontvangen vindt u het document “WRB verantwoord zwemmen” met alle belangrijke verdere informatie. Hierin staat ook op welke data en tijden uw kind kan zwemmen.

Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen:

Secretariaat Waddinxveense Reddingsbrigade

secretariaat.wrb@gmail.com


Update Corona maatregelen

Datum: 11-05-2020 om 11:45

Op donderdag 7 mei heeft de overheid bekend gemaakt dat de zwembaden weer open mogen vanaf 11 mei. Afgelopen vrijdag 8 mei is er een protocol vanuit de zwembadbranche gepubliceerd met richtlijnen voor het heropenen van de zwembaden.

Het is nu aan zwembad de Sniep om dit protocol passend te maken en hiervoor goedkeuring moet krijgen van de verantwoordelijke binnen de gemeente Waddinxveen. Daar wordt nu hard aan gewerkt.

Daarna zal zwembad de Sniep met alle gebruikers van het zwembad in overleg gaan over het verdelen van het beschikbare badwater en de daarbij behorende regels.

Tenslotte zullen wij als brigade moeten bekijken op welke wijze wij de lessen kunnen opstarten rekening houdende met de nieuwe regels. Zodra er meer nieuws is zullen we alle leden via een mailing informeren.


SPONSOREN

...
...
...
...
...

WRB kamp 2020

Datum: 19-3-2020 om 20:15

Wij van de kampcommisie hebben nauwlettend de berichtgeving rond het Coronavirus gevolgd en of dit van invloed kan zijn op het kamp.

Omdat tot minimaal 6 april evenementen zijn afgelast, scholen dicht zijn en verenigingsactiviteiten zijn afgelast heeft de kampcommissie overleg gehad.

Omdat de gezondheid voorop staat en de maatregelen vanuit het RIVM en overheid mogelijk nog kunnen worden verlengd zijn wij genoodzaakt om kamp te annuleren.

Ook onze kamplocatie is geannuleerd.

Wij vinden het op dit moment onverstandig om met een groep kinderen/kaderleden op kamp te gaan.

Wij bekijken of we kamp op een later tijdstip dit jaar kunnen inhalen of dat we dit jaar overslaan.

 

Met vriendelijke groet,

De Kampcommisie


UPDATE - Coronavirus

Datum: 17-3-2020 om 19:45

Nu de maatregelen tegen het Coronavirus zijn uitgebreid en verlengt tot, in iedergeval 6 april, kunnen we de examens helaas niet door laten gaan.

Het is nog niet zeker hoe de richtlijnen en maatregelen na 6 april eruit gaan zien.

Om die reden gaan de examens van 18 april ook niet door.

Wanneer we de examens wel door kunnen laten gaan, is op dit moment nog niet duidelijk.

Hier gaan we met de Reddingsbrigade Nederland over in gesprek.

Zodra we meer duidelijkheid hebben laten we u dit natuurlijk weten.

Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact op met het secretariaat.


SPONSOREN

...
...
...
...
...

Coronavirus

Datum: 12-3-2020 om 20:30


Als bestuur van de Waddinxveense Reddingsbrigade hebben we besloten, in navolging van de landelijke regelgeving met betrekking tot het Coronavirus en het advies van Reddingsbrigade Nederland, alle verenigingsactiviteiten voorlopig stop te zetten.

Dit betekent dat alle lessen, ook de theorielessen en wedstrijden, in de maand maart komen te vervallen.

Of de examens door kunnen gaan wordt later over besloten.
Houd onze website en facebook pagina in de gaten voor een update over deze maatregelen.

Meer informatie over de richtlijnen van de overheid en het RIVM kunt u vinden op: www.RIVM.nl/nieuws/uitbreiding-maatregelen-coronavirus

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Coronavirus

Datum: 12-3-2020 om 13:00


De Waddinxveense Reddingsbrigade houdt nauwlettend de berichtgeving van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en van NOC*NSF in de gaten over het coronavirus (COVID-19).

De belangrijkste algemene maatregelen die te nemen zijn om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen.
Reddingsbrigade Nederland raadt brigades, in navolging van de adviezen en richtlijnen, aan leden te vragen om bij ziekte niet naar de brigadeomgeving te gaan.

SPONSOREN

...
...
...
...
...

ALV Vergadering

Datum: 12-11-2019 om 20:00

Hieronder vind je de bijbehorende documenten m.b.t. de ALV vergadering.
Download - Uitnodiging en agenda
Download - Notule ALV - 27 mei 2019

Graag zien we jullie bij deze ALV!

Locatie: Houthandel Houtex BV
Noordkade 42
2741 EW WADDINXVEEN

Start nieuw seizoen!

Datum: 27-8-2019 om 13:00

Het zwemseizoen gaat weer bijna beginnen!
Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september 2019.
Ook hebben jullie allemaal de contributie brief ontvangen voor het seizoen 2019-2020.

Lees deze brief goed door!

BELANGRIJK: Knip de Lidmaatschapskaart uit en neem hem elke week weer mee.

Voor het eerst dit jaar hebben we de agenda digitaal voor jullie gemaakt, download de agenda hier onder.
Agenda - Vrijdag avond
Agenda - Zaterdag ochtend
Agenda - Zaterdag wedstrijdtraining
2019-2020 Jaarrooster V02

SPONSOREN

...
...
...
...
...

Veiligheid tijdens de vakantie!

Datum: 30-7-2019 om 11:00

Het mooie weer staat voor de deur!
Met het mooie weer voor de deur staan er helaas ook gevaren om de hoek!
Doormiddel van de volgende informatie posters willen wij jullie er op attenderen waar opgelegt moet worden tijdens een verfrissende duik in het water!

Download - Zwemmen in binnenwateren
Download - Zwemmen in zee
Download - Zwemmen in de buurt van zandbanken / muien in zee

Fijne Vakantie

Datum: 8-7-2019 om 20:00

Het zwemseizoen is voorbij!
Vrijdag 13 en zaterdag 14 september zijn de eerste lessen van het nieuwe seizoen. Hierover wordt u tijdig geïnformeerd.

Een hele FIJNE VAKANTIE toegewenst namens het kader en bestuur!

Maar... weet je dat onze lifeguard niet stilzitten? Sommige verruilen het zwembad voor het strand en de zee. Je kunt ze bijvoorbeeld tegen komen op Texel, Noordwijk en Ouddorp.

SPONSOREN

...
...
...
...
...

ALV Vergadering

Datum: 27-05-2019 om 20:00

Hieronder vind je de bijbehorende documenten m.b.t. de ALV vergadering.
Download - Agenda ALV - 27 mei 2019
Download - Notule BALV - 8 maart 2019
Download - Notule ALV - november 2018 (definitief)
Download - Notule BALV - 22 maart 2019

Graag zien we jullie bij deze ALV!

Locatie: Kantine ASW
Sniepweg 13E
2742 AR WADDINXVEEN

Privacy Verklaring

Datum 12-02-2019

In verband met de wijzigingen van een aantal wetgevingen, kunt u hieronder onze privacy verklaring downloaden en lezen.
Download - Privacy verklaring

WRB Activiteiten 2018-2019

WRB activiteiten zijn hier te downloaden in de bijlage. Op ons jaarrooster staat een veel uitgebreide versie.
Download - WRB Activiteiten overzicht
Download - WRB Rooster Versie 3